A Csemete Alapítvány és a Team Heart

Csemete Alapítvány

Alapítványunk küldetése a szociális otthonokban élő, súlyosan fogyatékos gyerekek és fiatalok életének megkönnyítése, boldogabbá tétele és a bennük rejlő értékes képességek kibontakoztatása. Hiszen tapasztalatból tudjuk, hogy mindenkiben – legyen bármennyire sérült is – csírájában megvan egy jobb és tartalmasabb élet kialakításának képessége. A mi feladatunk a remény magvainak elhintése, és szárba szökkentése. Ezt az általunk összegyűjtött adományok segítségével szervezett, változatos fejlesztőprogramok révén, illetve a szociális otthonokból hiányzó eszközök (pl. a „csemetéket” szállító kisbuszok) beszerzésével valósítjuk meg.

Team Heart

Ami különlegessé tesz minket, az elsősorban az adománygyűjtési módszerünk: a jótékony futás, triatlon és más sportprogramok, események. Ezért az alapítványunk oszlopa a profikból, lelkes hobbisportolókból és önkéntesekből álló Team Heart csapat. Futóink minden megtett kilométerrel egyre több és több pénzt gyűjtenek az általuk felkeresett szponzoroktól, egy-egy szívüknek kedves ügyet felkarolva. Azaz: szó szerint és átvitt értelemben is mozgásba hozzák a dolgokat, pozitív változást indítva el a fiatalok mindennapjaiban.

Önkénteseink pedig a rászoruló kicsiknek és nagyoknak szerveznek és tartanak hasznos, érdekes programokat az úszótanfolyamoktól a kirándulásokon át a kisállat-terápiás foglalkozásokig.

Csapatunk országszerte a lehető legtöbb futóversenyen igyekszik elindulni, és évente részt veszünk több külföldi versenyen is.

A Team Heart által összegyűjtött adományok átlátható, ellenőrizhető módon, 100%-ban a Csemete Alapítvány tevékenységét segítik.

Bárki csatlakozhat hozzánk: csak két erős lábra és jószándékkal teli, tiszta szívre van szükség hozzá – a többiben mi örömmel segítünk!

Futóink

Sportolóink más-más korosztályból és különböző életúttal érkeznek csapatunkba, sőt: gyakran a nemzetiségük sem azonos. Ugyanez a változatosság jellemzi a sportolói múltjukat is: vannak köztük elkötelezett maratoni futók, hétvégi hobbifutók, triatlonisták és IronManek is. Egyvalami viszont összetartó közösséggé kovácsol bennünket: segíteni szeretnénk.

Ismerd meg futócsapatunk néhány oszlopos tagját!

„Egy új momentum a futásaimhoz kapcsolódóan: a versenyeken jótékony célért futok.Megtett kilométereimmel adományokat gyűjtök egy magyarországi jótékonysági szervezet, a Csemete Alapítvány javára, a versenyeken pedig a Team Heart csapat tagjaként indulok. A Csemete Alapítvány munkája teljesen új kezdeményezés itthon, és remélem, hogy a külföldi példák mintájára Magyarországon is még szélesebb körben talál követőkre. Miután személyesen is találkoztam a támogatott gyerekekkel, és részt vettem rendezvényeiken, azóta tudom, milyen sokat jelent számukra az adományokból összegyűjtött pénzből vásárolt minibusz, az úszásoktatás, a tornafoglalkozások stb. Tehát a futás ma már nemcsak a saját testi-lelki jóllétem fenntartását szolgálja, hanem sokkal többet: egy szép, nemes cél szolgálatát.”

„Nem csak a saját testi - lelki jóllétem fenntartása érdekében, hanem egy nemes célért is futok!

...az érzés, miután beérsz a célba, hogy ismét megcsináltad, az csak a tiéd…"

(Holló Klára)

"Megismerkedtünk a jótékony futással, ami hatalmas érzelmi lendületet adott, és azóta is igyekszünk összekötni a futást a jótékony tettekkel. Célunk továbbra is a fejlődés, illetve az, hogy élvezettel, örömmel fussunk. Nem hajszoljuk az eredményeket, mert kellő kitartással, alázattal és örömmel úgyis jönnek maguktól. A futásnak köszönhetően rengeteg embert ismertünk meg: a sok-sok „futó" barátság eredményeként egy-egy verseny inkább házibulira hasonlít. Nagyon nehéz megfogalmazni, mi mindent köszönhetünk a futásnak. Talán leginkább úgy lehetne összefoglalni, hogy jobb emberek lettünk.”

(Pohl Helga és Péter)

„Jó dolog futni! A futás tanított meg arra, hogy mindig van feljebb. Ez ad célt és értelmet az életemnek. Csatlakozzanak hozzám és a jó ügyhöz, legyenek jótékony futók. Sok jószívű emberrel fognak találkozni az úton…"

(Havasi Imre)

„Egyértelműen a fejlődés gondolata az, ami motivál... A változások, melyeken mind fizikailag, mind lelkileg átmentem, meghatározzák a napjaimat. Hiszen a futás az egyik olyan sport, ami minden porcikáját megmozgatja az embernek, nagyon szépen definiált testalkatot alakít ki. Amellett, hogy egyre tökéletesebb fizikai kondíciót értem el, sokkal nyugodtabb is lettem."

(Cser László)

„Soha ne hagyd, hogy eltántorítsanak a céljaidtól. Ha van egy álmod, ne mondj le róla. Senki nem fogja helyetted megoldani a problémáidat. Ha akarsz valamit, menj és csináld!.”

(Chris Gardner, The Pursuit of Happiness)

„A futás segített nekem megragadni azokat a dolgokat, melyeket szeretek, és élvezetet találok bennük. Ha szabad vagy, különlegesnek érzed magad. Merjünk néha a társadalmi elvárásokkal szembemenni, hiszen ezek a széljárás irányával együtt változnak. Ehelyett legyünk önmagunk...!"

(Snow Andrea)

„Ne tarts semmit lehetetlennek, légy ura az akaratodnak és szolgálj a lelkiismeretednek. A mozgás nem csak a szakmámból eredendően nagyon fontos, a futás másfél éve vált az életem szerves részéve. Megtanított újra bízni és megismerni önmagamat, célokat kitűzni és elérni, és nem legutolsó sorban a felgyorsult világunkból kiszabadulni és kikapcsolódni, miközben az egészségeset ajándékozom a friss levegővel"

(Faragó Gyöngyi)

Itt ismét megtapasztalhattuk, hogy a futás szeretete igenis lehet egy nagyon szilárd közös érték, amely összeköt minket, bárhonnan is jöttünk, bárhol is élünk. Snow Andrea, csapatunk egyik tagja jegyezte meg “ezek a közös élmények már örökre összekötnek majd minket”. Igaza lett!

(Gamplett Gábor a 2013-as New York City Maratonról)

Hogy mit jelent a futás? A szabadságot. Igen: a határtalan éltető szabadságot!

Valamikor réges-régen olimpiai bajnok atléta és magasugró szakedző szerettem volna lenni. Ez az álmom sajnos egy sportbaleset folytán gyorsan kerékbe tört. E miatt évekig nem is akartam atlétika pályát látni. Ennek „köszönhetően" vetődtem az operaénekesi pályára.

Édesapám halála arra késztetett, hogy emlékére és tiszteletére lefussam a New York City Maratont. Egyszer és soha többet. Elhatározásomig jó ha maximum 8 km-t lefutottam egyszerre. A sors összehozott egy jó emberrel, aki vállalta, hogy segíti a felkészülésem. Garantálta, hogy ha keményen edzem, akkor nem könnyen, de örömmel fogom teljesíteni a 42,195 km távot másfél év múlva. Nagyon kemény volt az edzéseket összeegyeztetni sűrű munkabeosztásommal, ami szintén erős fizikai igénybevételt jelent, de megcsináltam. 2013. november 3-án 4 óra 28 perc alatt lefutottam a maratont New Yorkban és persze: MOSOLYOGVA.”

(Miklósa Erika)

Adományozás

Bármilyen összegű pénzbeli támogatást, illetve önkéntes munkát szívesen veszünk. Több lehetőséget
is kínálunk az alapítvány munkájának segítésére.

Adományozok

UNKNOWN BLOCK ERROR
A(z) 'newsletter' modul nem ismert a rendszerben. Távolítsa el vagy javítsa meg ezt a blokkot, vagy telepítse a 'newsletter' modult.
<title>Hírlevél</title><direction>2</direction>