Jótékonyság a sporton keresztül

A jótékony célú futás és triatlon lényege az adománygyűjtés, melynek során a megtett kilométerek arányában növekszik a támogatás összege.

A pénzgyűjtésen túl azonban a közösségi futás nemcsak a világ, de az emberi jellem pozitív irányban történő változásának is motorja lehet. Hiszen ilyenkor rengeteg ember szíve dobban egy ütemre: a sportolók egymást motiválják az egy-egy világjobbító cél elérése felé vezető küzdelmes úton. Egyszóval: szó szerinti és átvitt értelemben is megmozdulunk a számunkra fontos ügyekért.

Természetesen bármilyen más sportágat is kiválaszthatunk, amit szívvel-lélekkel tudunk űzni.

Hogy működik?

  1. A jószívű sportoló kiválasztja a számára megfelelő nemes célt: egy szervezetet, amelyet támogatni szeretne.
  2. Adományszerző körútra indul ismerősei, barátai, illetve a szociálisan érzékeny cégek körében.
  3. Teljesít egy edzettsége arányában vállalható távot.
  4. Az összegyűlt összeggel támogatja a kiválasztott szervezetet.

Eredmények világszerte és itthon

A világ egyik legnagyobb jótékonysági futóversenye a London Marathon, ahol a legelső, 1981-ben megrendezett futóverseny óta több mint 770 millió fontnyi összeget gyűjtöttek össze jótékony célra a lelkes futók.

Magyarországon a jótékonysági futás 2009-es megjelenése óta eltelt néhány évben a Csemete Alapítvány részére már több mint 60 millió Ft-ot sikerült közösen összegyűjtenünk.

Ötletek és tanácsok jószívű sportolóknak

A jótékony sport egy izgalmas és hatékony módja annak, hogy a világot jobb és élhetőbb hellyé tegyük. Aki viszont még csak most ismerkedik a módszerrel, vagy még egy kis plusz motivációt szeretne kapni, annak összegyűjtöttünk pár hasznos tudnivalót:

Könyvek

Snow Andrea társalapító Egy ütemre dobban a szív és Több mint futó című könyvei részletes iránymutatást adnak az érdeklődőknek az edzésprogrammal, az adománygyűjtéssel és a jótékony célú maratoni futással kapcsolatban.

A könyvek a praktikus tanácsok mellett inspirálják is az olvasókat, megmutatva, hogyan állíthatják egy jó ügy szolgálatába együttérzésük mellett fizikai erejüket is. A kötetekből az is kiderül, vajon miért éppen a jótékony futás az adománygyűjtés egyik leghatékonyabb formája a világon.

A témával kapcsolatos leghasznosabb információk forrása pedig nem is lehetne hitelesebb, hiszen Andrea a jótékony futás magyarországi nagykövete.

Természetesen a könyveladások teljes bevétele a Csemete Alapítvány által támogatott gyerekeket illeti.

Megrendelem a könyveket

Facebook csoport

Várunk téged is közösségi oldalainkon! Ha pedig közelebbről is meg szeretnéd ismerni munkánkat, vagy késztetést érzel a szívedben aziránt, hogy megismerkedj aktivistáinkkal, akkor lépj be a Team Heart zárt csoportjába is: itt minden kérdésedre választ kaphatsz!

Nyisd ki a szíved a világra! Válaszd ki a számodra megfelelő programokat, eseményeket, és tarts minden évszakban a Team Hearttal!

Team Heart: Seedling Trust - Csemete Alapítvány

Team Heart (zárt csoport)

Kérdések és válaszok

Hogyan támogathatsz bennünket?

A legfontosabb, hogy a szívügyed legyen az a cél, amiért útnak indulsz – legyen a kihívás akár csak pár km futás vagy úszás, félmaraton, maraton, triatlon vagy IronMan. Hiszen csak ekkor lehetsz elég tájékozott és meggyőző a szponzorokkal való beszélgetés során. Ha pedig te magad valóban lelkes vagy, akkor a támogatók is azok lesznek!

Milyen egy jó adománygyűjtő kampány?

Elsősorban céltudatos és meggyőző.

Sose legyél túl sok! Fogalmazd meg röviden és velősen, mi a célod, és hass a szponzorjelöltek érzelmeire saját történeteddel, néhány hatásos fotóval vagy egy megható adománykérő levéllel:

  • Említsd meg, ha a családodban vagy környezetedben érintett valaki azzal a betegséggel, problémával kapcsolatban, aminek a megoldásáért küzdesz.
  • A bemutatott fotók legyenek pozitívak, az elért vagy jövőbeli eredményekre koncentráljanak, ne pedig a problémára.
  • Ne feledkezz meg az érzelmekről akkor sem, ha adománykérő levelet írsz. Legyél rövid, de hatásos.

Adományozás

Bármilyen összegű pénzbeli támogatást, illetve önkéntes munkát szívesen veszünk. Több lehetőséget
is kínálunk az alapítvány munkájának segítésére.

Adományozok

UNKNOWN BLOCK ERROR
A(z) 'newsletter' modul nem ismert a rendszerben. Távolítsa el vagy javítsa meg ezt a blokkot, vagy telepítse a 'newsletter' modult.
<title>Hírlevél</title><direction>2</direction>