Együttműködés iskolákkal

„A gyerekeknek két dologra van szükségük: gyökerekre és szárnyakra" – ez a Thomas Mann Német Iskola Goethétől kölcsönzött mottója – az iskolával a Csemete Alapítvány egy izgalmas, új együttműködést indított öt évvel ezelőtt 

A Csemete Alapítvány küldetése egyrészt, hogy segítse a súlyos fogyatékkal élő gyermekek és fiatal felnőttek integrálódását a közösségbe – ami a másik oldalról erősíti az empátiát és a társadalom megértését a fogyatékkal élőkkel szemben.

A Thomas Mann Iskolával létrejött együttműködést követően 2012-ben a Britannica Nemzetközi Iskola és 2013-ban a Bildungsunternehmen Dr. Jordan Privat Realschule, Fulda is csatlakozott a Csemete Alapítványhoz.

Az iskolák diákokkal, szülőkkel és tanárokkal számtalan közös programon vettek már részt - futottunk együtt a Budapest Maratonon, látogatást tettünk az interaktív Ability Parkba, az otthonokban  évről évre karácsonyi koncertet tartottunk, és közös Sportnapot szerveztünk a Marczibányi Sport Centrumban.

Továbbra is hálásan fogadjuk az iskolák nagyvonalú támogatását és az ügyünk támogatása érdekében tett erőfeszítéseiket, és várakozással tekintünk a további közös élmények elé. Ugyanakkor reméljük, hogy további iskolákkal is hasonló együttműködést hozhatunk létre.

Legújabb partner iskoláink a Budapesti Osztrák Iskola (Österreische Schule Budapest) és a KAG Alapítványi iskola.

Adományozás

Bármilyen összegű pénzbeli támogatást, illetve önkéntes munkát szívesen veszünk. Több lehetőséget
is kínálunk az alapítvány munkájának segítésére.

Adományozok

UNKNOWN BLOCK ERROR
A(z) 'newsletter' modul nem ismert a rendszerben. Távolítsa el vagy javítsa meg ezt a blokkot, vagy telepítse a 'newsletter' modult.
<title>Hírlevél</title><direction>2</direction>