Hírlevel Szeptember 2015

Üdvözlünk a Csemete Alapítvány 

Négy Évszak Hírlevelén!

Mostantól minden évszakban egyszer jelentkezünk majd, és beszámolunk a minket ért csodákról.
Reméljük mindannyian örömmel fogadjátok a nyári beszámolót, és ha már...” itt van az ősz itt van újra”,  mindannyian futócipőt húztok, és útnak indultok egy szebb és boldogabb jövőt megalapozni - a hírlevél végén az eseménynaptárban már ki is jelölhetitek azt a versenyt, ahol bennünket támogatva rajthoz álltok. Mást nem is tudunk mondani, mint azt, hogy: Hajrá!

Mi is történt velünk, amióta nem futottunk össze: 

A nyár beköszöntével jószívű futóink világszerte töltötték szabadságukat, pihentek, nyaraltak.  Azonban az edzésről ilyenkor sem mondtak le: örömmel kaptuk a világ minden tájáról a futós fotókat!

Május 17. Tárnoki Tófutás

Tárnoki futótársaink idén is megrendezték a saját futóversenyüket, melyen több,  mint 500-an futottak. A tavalyi adománygyűjtési sikeren felbuzdulva idén is lehetősége volt minden futónak, hogy támogassa az Alapítványt a chip-kaució felajánlásával. Ebből összesen 100.000 forint adomány gyűlt össze.

Céges kooperációk

Májusban két céggel is sikerült együttműködési szerződést kötnünk, akik nem csupán pénzt gyűjtöttek a Csemetéknek, hanem ők maguk is aktív sportteljesítményt nyújtottak:  a GO-West csapata a 20. Coca-Cola Női Testébresztő Futógálán állt rajthoz, míg az országunk legnagyobb tavát megkerülő Ultrabalaton versenyen a két Csemete csapat mellett  a Marquardmedia csapata is sikeresen célba ért. A két cég futásukkal 111.000,- forint adományt gyűjtöttek! Ez igen, sok kicsi, sokra megy...

Molnár Zsombor  –
kerékpáros ország kerülése

Molnár Zsombor hazánk határa mentén, összesen 2531 kilométert tett meg kerékpáron. Nagy kalandjának egyszerű előzményei voltak: imád kerékpározni, új helyeket felfedezni, és az országot is szerette volna jobban megismerni.  S hogy ne csupán magának szerezzen felejthetetlen élményeket, úgy döntött, hogy 23 naposra tervezett kerékpáros túrájával felhívja a figyelmet Csemete Alapítvány által felkarolt fogyatékkal élő gyerekekre.  Zsombor a gépjárműiparban dolgozik, így még inkább testhez állónak érezte a feladatot, erősnek a kihívást, hogy minél többet tegyen az ügy érdekében, ezzel is közelebb juttatva az alapítványt céljai eléréséhez.

Augusztus 17

Szálka Triatlon 

Óriási nagy izgalommal készültünk a Szálka Triatlonra. Két okból is: a tavalyi sikeres első Team Heart - Csemete Balaton-Triatlon után idén is nagy elhatározás volt bennünk, hogy a sok futó program mellett egy jótékony triatlonverseny is szerveződjék.  A szervezőknél nyitott szívekre találtunk, a közös munka gyümölcse pedig egy csodás nap lett, ahol nem csak a sportolók, hanem az otthonból idelátogató gyerekek is mozoghattak, élvezhették a helyszín adta fantasztikus lehetőségeket. A jótékonysági nevezésekből és a helyszíni adományozásokból összesen 400.000 forint adomány gyűlt össze.

Nyári projektmunkák

A forró nyár ellenére az otthonokban is sok-sok izgalmas dolog történt. Gyógyító kert-projektünk keretében a Soroksári úti otthonban sok-sok zöldségpalántát ültettünk a gyerekekkel együtt, valamint itt kapott helyet egy igazi „facsemete”, vagyis az első Csemete-Fa. 

Önkénteseink közreműködésével a gyerekek kirándultak a Gellért-hegyen, valamint több alkalommal is eljuthattak lovagolni a kisállat-terápiás foglalkozás keretein belül a Piczinke Póni udvarba. Ezen túl egy sikeres pályázatot megnyerve még több gyermeknek nyílt lehetősége kipróbálni a lovaglást, és egy csodás napot tölthettek el a Pasaréti Lovardában.

Önkéntesek akcióban

Nyár folyamán sor került a Gyermekotthon vezetőápolója és az önkéntesek találkozójára.

Szeretnénk megköszönni mindenkinek az 1% adó felajánlást!

Őszi eseménynaptár

Szeptember 13. Wizz-Air Budapest Halfmarathon
Szeptember 24. III. Seedling Sports Day (Marczibányi Sportcentrum)
Szeptember 27. ÁTI Sziget Sportnap
Október 11. SPAR Maraton és Futófesztivál

November 1. New York City Marathon

LEGFRISEBB HÍREINK: A Holmes Place,a BioTech USA és a Magyar Speciális Olimpia Szövetség sztárokkal összefogva a Csemete Alapítványt támogatja. Ez alkalomból közös sajtóeseményre készülünk, amelyen az épek és fogyatékkal élő olimpikon sportolók kezdik meg az idei 30. SPAR Budapest Maratonra való közös felkészülésüket.

A hírességekből és sportolókból álló csapatok idén október 11-én azért futják le váltóban a több mint 42 km-es távot, hogy felhívják a figyelmet a fogyatékkal élő gyermekek hétköznapi nehézségeire, támogatásuk fontosságára, az integráció elősegítésére és a jótékony célú maratoni futásra, mint adománygyűjtési modellre, és az adományokból egy speciálisan felszerelt gépjárművet szeretnénk vásárolni, amivel a Csemeték eljuthatnak egyéni fejlesztő sportprogramokra is.

 

Adományozás

Bármilyen összegű pénzbeli támogatást, illetve önkéntes munkát szívesen veszünk. Több lehetőséget
is kínálunk az alapítvány munkájának segítésére.

Adományozok

UNKNOWN BLOCK ERROR
A(z) 'newsletter' modul nem ismert a rendszerben. Távolítsa el vagy javítsa meg ezt a blokkot, vagy telepítse a 'newsletter' modult.
<title>Hírlevél</title><direction>2</direction>