márciusi hírek

2012. március 28
Az első nagy magyar Jótékonysági Futás a Down Szindrómás Gyerekekért eseménnyel közel 60.000 km-t sikerült összegyűjteni! A futás a Team Heart, a Fehérvári Futópéntek ultrafutói és a Futótárs közös szervezésében jött létre. Hasonlóan a Team Heart februári Télűző Futásához - ennek során több mint 400 futó segítségével kb. 7.000 km és 5.000.000 Ft (!) gyűlt össze - a kihívást az ország minden lakosához intéztük. Az eseményen bárki, aki futott, sétált, biciklizett vagy úszott, regisztrálhatta teljesítményét. Az esemény a Down Szindrómás gyerekekre és felnőttekre, illetve családjukra kívánta felhívni a figyelmet.  Az egyik legnagyobb támogatónk a Magyar Speciális Olimpia Szövetség volt. A Futás 2012. március 21-én szerdán Székesfehérvárról indult kb. 50 futó részvételével, azzal a céllal, hogy felhívjuk a társadalom figyelmét a Down Szindrómás Gyermekek Napjára, és az 1.912 km-es Centenáriumi Sétával végződött - folytatásként a 17 országból 6.000 résztvevőt vonzó debreceni Rotary Futófesztiválra került sor. Az esemény összes bevétele az Angyalszív Down Alapítvány számlájára került. A futással/sétával/kerékpárral megtett kilométereit bárki virtuálisan hozzáadhatta a futotars.com internetes oldalon létrehozott kilométer gyűjtéshez. Szerdától vasárnapig, március 25-ig a megtett kilométerek összeadódtak - és vasárnap estére a kb. 400 futó elérte a végső, hihetetlenül magas 58.486,6 km-es összteljesítményt. A szervezők oldaláról mi, a Team Heart képviselői szeretnénk minden résztvevőnek hálánkat kifejezni.  Ezzel a kezdeményezéssel bebizonyosodott, hogy mi magyarok igazi másokkal törődő nemzet vagyunk, és összefogással hihetetlen változásokat vagyunk képesek elindítani!

2012. március 22
 
Heti rendszerességgel járunk úszni a Csemetékkel, íme néhány kép, még több kép látható a Facebookon: 

A Csemeték Alapítói látogatást tettek ma a gyermekotthonban.
Újabb terveinkről hamarosan olvashattok!További híreink: A Team Heart biztos úton halad! Andrea legújabb könyvbemutatója a miskolci városi
könyvtárban lesz április 3.-án délután 4 órakor. Szaniszló Bálint futónagykövettel beszélget majd
terveiről. Várunk Benneteket is sok szeretettel.

2012. március 14
5 millió forint a Csemetékért -- köszönjük!!!!


Február 26.-án a Csemete Alapítvány és a Team Heart egy Magyarországon - és talán az egész világon (!) - egyedülálló esemény, a Télűző Futás büszke szervezőjeként 326 magyar és 24 külföldi futót mobilizált egész Magyarország területén - de még Ausztráliából is volt jelentkező - a fogyatékkal élő gyermekek támogatására. A futónap szokatlan szervezési formában zajlott le - nem volt egy megadott helyszín, sem meghatározott start-finish időpont, a futás éjfélig bezárólag egész nap tartott. A futók a Futótárs.com futószervezet műszaki segítségével létrehozott web-oldalon regisztrálták megtett kilométereiket és fényképet küldtek magukról, a futás pedig történhetett bármilyen helyszínen, de akár a futópadon is - a nap végén mi összesítettük az eredményeket.

A futónappal kapcsolatos információkat facebook oldalunkon és a helyi médiában tettük közzé.
Az adminisztrációval és a szervezéssel kapcsolatban semmilyen költségünk nem merült fel. Futóink erőfeszítéseit értékelve, a Market Építő Zrt. nagyvonalúan jelentős összeget, 5 millió forintot (22 ezer dollárt) ajánlott fel és adományozott a Csemete Alapítvány támogatására! Az adományból a gyermekeket izgalmas kirándulásokra, sporteseményekre visszük - az ezekről készült fényképeket és beszámolókat az eng.seedlingtrust.org és a seedlingtrust.org web-oldalunkon folyamatosan közzétesszük - itt követhető nyomon, mire fordítottuk a gyermekek életét megváltoztató adományokat. Új hagyományt teremtettünk - közösen..! Szeretnénk nagyvonalú támogatónknak, és minden résztvevőnek őszinte és mély hálánkat kifejezni! 2012. március 13
Irány Madrid!


Csemete Alapítvány és a Team Heart örömmel közlik, hogy futók egy csoportja a
Csemeték színeiben indul az április 22.-i Madridi Rock'n'Roll Maratonon: Snow Andrea,
a Csemete Alapítvány elnöke, Holló Klára a támogató Yes Travel utazási iroda képviseletében,
Haberl Péter maratoni futó, Robert Snow, A Csemete Alapítvány társ-alapítója, aki a 10 km távon indul.
A jótékonysági futást küldetésünknek tekintjük!
Szeretné támogatni? Lépjen velünk kapcsolatba! andrea.snow@seedlingtrust.org


 

 

2012. március 1

Ha ezer százalék lenne a szeretet, megelégednénk 1 %-al?

Ha Ön személyi jövedelemadója 1%-át a halmozottan sérült kisgyermekeknek ajánlja fel, megváltoztathatja életüket. A Csemete Alapítvány azon dolgozik, hogy a Főváros kezelésében működő gyermekotthonok kis lakóinak életminőségén javítson, és olyan élményekben részesítse őket, melyeket mi mindannyian természetesnek veszünk: kirándulásokra, sporteseményekre visszük őket, és segítségünkkel más izgalmas kalandoknak lehetnek a részesei.

Az Ön 1%-a az ő napjaik 100%-os boldogsága.

Köszönjük nagylelkű segítségét!

Adományozás

Bármilyen összegű pénzbeli támogatást, illetve önkéntes munkát szívesen veszünk. Több lehetőséget
is kínálunk az alapítvány munkájának segítésére.

Adományozok

UNKNOWN BLOCK ERROR
A(z) 'newsletter' modul nem ismert a rendszerben. Távolítsa el vagy javítsa meg ezt a blokkot, vagy telepítse a 'newsletter' modult.
<title>Hírlevél</title><direction>2</direction>