júliusi hírek

Ragyogó pillanatok…

Július 13.-án a Csemete Alapítvány elnöke és alapítója Snow Andrea élete egyik legcsodálatosabb élményét élhette át dél Angliában, Weymoutban. Andrea azok közé a “hétköznapi hősök” közé tartozik, akit munkája elismeréséül a Samsung Magyarország és az Olimpiai Bizottság kiválasztott arra a ragyogó feladatra, hogy futhat  az Olimpiai Lánggal. A jótékony maratonfutó erre az eseményre így emlékszik vissza:

“Reggel 8:20 – kor vitt bennünket a Fáklyafutóknak kialakított kisbusz a helyszínre az eligazítás és a biztonsági ismertetők után. Aznap a 023 as Fáklyafutó voltam az Olimpiai Lángot várva. Péntek 13. -a csodás nap volt. Az eső a Fáklyafutás idejére elállt, picit fújt a szél és még a nap is kisütött, melegítve ezzel az amúgy is felemelően boldog szívemet. Mosolyogtam ugyan, de a szívem csordultig volt tele, sokkal gyorsabban vert a pulzusom, mintha egy maratoni futásomat fejeztem volna be éppen. Boldogan várakoztam az összegyűlt tömeggel a csodás eseményre. Családom, barátaim is ott voltak mellettem. Gondolatban elképzeltem a majdnem 400 méter futást, ám a pillanat amikor Kiss Mira megérkezett, meggyulladt a Fáklyám, eltáncoltunk egy röpke magyar csárdást, majd elindultam a Lánggal a kezemben, nem tudtam és talán nem is tudom soha újra felidézni.  Ragyogtam kívül és belül is, igazi hősnek érzetem magam, telis tele energiával. Talán még a szárnyaim is kinőttek, hiszen nem tudom, hogyan tartottam a kezemben a nehéznek megítélt Fáklyát, könnyedén. Köszönöm mindenkinek, aki hozzásegített ehhez a csodálatos élményhez. Gratulálok a szervezőknek és az angol embereknek a tökéletes szervezésért a támogatásért. Egy felejthetetlen boldog pillanatot élthettem át ezen a napon, bár talán sohasem fogom tudni leírni igazán mit érzek, mert bennem marad örökre egy feldolgozhatatlanul csodás, élményekkel teli, gyönyörű pillanatként ez a nap.”

A linkre kattintva megnézheti a Fáklyafutásról készült videót.

A jótékony futásokért folytatott küzdelem egy valóban csodás pillanattal pecsételődött meg ezen a napon.  A Csemete Alapítvány hisz abban, hogy az Andrea által megkezdett út a helyes út a jótékony maratoni futás bevezetéséhez Magyarországon. Az Olimpiai Fáklyafutás egy csodás elismerés Andrea úttörő munkájáért. Sok sok gratulációt kaptunk, barátainktól, támogatóinktól az elmúlt hetekben.

“ Személyesen közelről csodálhattam meg Andrea fáradhatatlan munkáját, elhivatottságát azt, ahogy a fogyatékkal élő állami gondozott gyermekeket segíti.  Andrea bebizonyította, hogy jó úton jár, jótékony maraton futásaival a világ minden tájékán segíti a rászorultakat, példát mutatva ezzel környezetének, a magyar futótársadalomnak. Jótékony futónagykövetként minden erejével azon dolgozik, hogy Magyarországon is bevezesse a jótékony maratonok szellemét.”

-Jonathan Knott, British Ambassador to Hungary

“Úgy gondolom, hogy Snow Andrea és a Csemete Alapítvány úttörő munkát végez hazánkban. Hiszem, hogy a "Sok kicsi sokra megy" elve az élet e területén is működik és napról napra bizonyítja létjogosultságát. A km-számláló kezdeményezést kreatívnak, ugyanakkor egyszerűnek és éppen ezért zseniálisnak tartom. Számomra HÉTKÖZNAPI HŐS MINDENKI, aki "tiszta szívvel, nyílt sisakkal" kiáll egy jó szándék vezérelte ÁLOMÉRT és nap, mint nap tesz azért, hogy ez megvalósuljon.

-Várbíró András, projektmenedzser, üzleti ingatlanok

Pár nappal az Olimpiai Fáklyafutást megelőzően Andrea Díszolkevél Díjat vehetett át szülővárosában, Bodajkon. Almádi István polgármester úr köszöntőjét, tanárai, barátai, kollegái, kisiskolás társai, gimnáziumi osztálytársai, férje és gyermeke társaságában hallgatta. Andrea gyermekkora óta, lelkes és hasznos tagja a bodajki sport és kulturális életnek, ehhez és gyermekkora fontosabb szakaszaihoz: 1982 ben kiadott verses kötetéhez, sportoló múltjához és emberségéhez is gratuláltak a jelenlevők.

Az ünnepélyes átadás után bemutatták Andrea sikerlistás “Egy ütemre dobban a szív” című könyvét - a könyv megvásárlásával a jelenlevők hozzájárultak a Csemete Alapítvány által felkarolt állami gondozott és halmozottan sérült gyermekek sportolási lehetőségéhez. Egy könyv árából egy kisgyermek egy napi sportolását tudjuk fedezni, hiszen Andrea a könyv teljes bevételét a Csemetéknek ajánlotta. Köszönjük, ha Ön is hozzájárul az állami gondozott gyeremekek társadalomba való integrációjához.

Adományozás

Bármilyen összegű pénzbeli támogatást, illetve önkéntes munkát szívesen veszünk. Több lehetőséget
is kínálunk az alapítvány munkájának segítésére.

Adományozok

UNKNOWN BLOCK ERROR
A(z) 'newsletter' modul nem ismert a rendszerben. Távolítsa el vagy javítsa meg ezt a blokkot, vagy telepítse a 'newsletter' modult.
<title>Hírlevél</title><direction>2</direction>