áprilisi hírek

2012. április 24 
“Két fontos dolgot adjunk gyermekeinknek útravalóul: gyökereket és szárnyakat” - ez a Thomas Mann Német Gimnáziumnak, a Csemete Alapítvány együttműködő partnerének Goethe-től kölcsönvett mottója. A Csemete Alapítvány egyik fontos küldetése a súlyos fogyatékkal élő gyermekek társadalomba beilleszkedésének segítése – ami más szavakkal azt jelenti, hogy segít tágabb környezetünkben erősebb empátiát és megértést kiépíteni a fogyatékkal élőkkel szemben. Úgy gondoltuk, hogy a legcélravezetőbb ezt a munkát az iskoláskorú gyerekekkel kezdeni…

A Német Iskolával közös első kirándulásunk április 16-án a X. kerületi Ability Park meglátogatása volt. Összesen kb. 20-an vettünk részt a kiránduláson: 10 diák a német iskolából és 10 kisgyermek a gyermekotthonokból.  A több díjat elnyert, Ability Park névre hallgató interaktív élményközpont 10 éve működik, és létesítményeivel segít az egészséges embereknek is megérteni azt, mit jelent fizikai vagy értelmi fogyatékossággal együtt élni. A Park esélyegyenlőségi szemléleten alapuló tevékenységet folytat: oktató-nevelő programja a fogyatékkal élők problémáit különféle szakmák nyelvére fordítja le (építészet, nevelés, média, IT), azt szemléltetve ezzel, hogy a fogyatékosság inkább technikai, mint szociális probléma. 

A Park foglalkoztatási programja fontos szerepet játszik a fogyatékosok munkahelyi rehabilitációjában, miután szervezete fogyatékosokat is foglalkoztat.  

Ugyanakkor a látogatók számára is tartalmas és felejthetetlen élményt nyújt. A Német Iskola diákjai számára semmivel össze nem hasonlítható élményt jelentett az, hogy kipróbálhatták a kerekesszékkel közlekedést, és a nap során több új baráti kapcsolat is született. Reméljük, ez csak az első volt a jövőbeni közös programjaink sorában, és célunk, hogy más budapesti iskolákkal is hasonló együttműködést építsünk ki. 

2012. április 23
A Csemete Alapítvány meghívja Önt a 2012. május 19-én megrendezésre kerülő kiemelt rendezvényére: ez lesz a Csemeték első félmaratonja! Partnereink a jótékony futásban: Magyar Speciális Olimpiai Szövetség (MSOSZ), SON Ügynökség, Team Heart - Csemete Alapítvány. Az eseményre a Wink Maraton és Félmaraton keretében kerül sor a Balaton csodás déli partján, Siófokon. A versenyen nyolc kis Csemetét is láthatunk majd, akik a verseny utolsó 50 méterén csatlakoznak a Csemete Alapítvány futóihoz. Idekattintva ajánlhatod fel adományodat, a hozzáfűzött jókívánságokat pedig küldd el facebook oldalunkra. Szívesen vesszük, ha leírod egy e-mailben, milyen jótékony célt, és mekkora összeggel támogatsz. A versenyre regisztrálni lehet magyarul és angolul: http://www.winkmaraton.com/  

Az eseményre a Wink Maraton és Félmaraton keretében kerül sor a Balaton csodás déli partján, Siófokon.
A versenyen nyolc kis Csemetét is láthatunk majd, akik a verseny utolsó 50 méterén csatlakoznak a Csemete Alapítvány futóihoz.
Partnereink a jótékony futásban: Magyar Speciális Olimpiai Szövetség (MSOSZ), SON Ügynökség, Team Heart - Csemete Alapítvány.
Regisztrálni lehet magyarul és angolul: http://www.winkmaraton.com/
eng.seedlingtrust.org
www.seedlingtrust.org
www.facebook.com/partofteamheart

2012. április 18
Április 22-én, vasárnap, a Team Heart Csemete színeket viselő hat tagja Spanyolországba utazik, hogy induljon a Madrid utcáin dübörgő Rock'n'Roll Maratonon! Ez lesz a Team Heart első fontos nemzetközi versenye. A csapat tagjai: Robert Snow (10 km), Snow Andrea, Holló Klára, Haberl Péter, Kiss Mariann és Levard Linda. Miután a maratonon való részvétel nagy kihívást jelent a csapat számára, szeretnénk felajánlani másoknak is, hogy résztvehessenek a Csemeték támogatásáért folytatott küzdelmünkben!  A kiutazás és ottartózkodás költségeit a csapat tagjai saját maguk fedezik, az adományokat teljes egészében jótékony célra fordítjuk: az összegyűlt összeggel közvetlenül a Gyermekotthonokban élők kirándulásait és sportolását támogatjuk.Idekattintva ajánlhatod fel adományodat, a hozzáfűzött jókívánságokat pedig küldd el facebookoldalunkra. Szívesen vesszük, ha leírod egy e-mailben, milyen jótékony célt, és mekkora összeggel támogatsz. 
A Team Heartnak felajánlott adományokat - úticél Madrid! - április 30.-val bezárólag fogadjuk, ezt követően már a soronkövetkező nagy eseményre gyűjtünk. A legújabb hírek folyamatosan nyomonkövethetők az oldalon illetve facebook oldalunkon. A kiutazás és ottartózkodás költségeit a csapat tagjai saját maguk fedezik, az adományokat teljes egészében jótékony célra fordítjuk: az összegyűlt összeggel közvetlenül a Gyermekotthonokban élők kirándulásait és sportolását támogatjuk. Köszönjük a támogatást!
2012. április 16 
Április 18-án éppen 100 napra leszünk a 2012-es, londoni olimpiától ezért a Brit Nagykövetséggel közösen nekiindulunk egy hosszú, 4300 kilóméteres útnak Veletek, a Marczibányi tér sportcentrum látogatóival, és mitagadás, külön számítunk a napközis táboraink látogatóira, mert minden, ami mozgás, beleszámít az út virtuális megtételébe. A szerdai, 11 órás eseményhez már csatlakozott Jonathan Knott, az Egyesült Királyság magyarországi nagykövete, Snow Andrea maratoni futó, a magyar fáklyafutók egyike, Molnár Zoltán, a MOB főtitkára, Szekeres Pál helyettes államtitkár, és Pásztory Dóra úszó is. Az ezt követő száz napra tervezett 4300 kilóméter alatt bejárjuk szinte egész Európát ugyanis szeretnénk megismertetni mindnekivel az újkori olimpiák néhány helyszínét, a játékok történetét külön hangsúlyt fektetve az idei, londoni eseményre.
Tehát várunk mindenkit szeretettel és tárt karokkal, gyertek futni velünk és kerüljetek fel a Road to London 2012 dicsőségfalra és az erről készülő videóink egyikére! Ha pedig naprakészen szeretnétek látni, meddig jutottunk, látogassátok facebook oldalunkat!
2012. április 12
Találkozz a Londoni Olimpiai Fáklyafutókkal a 3. Samsung Zöld Fesztiválon!
Csatlakozz hozzánk a május első napján a hármashatárhegyi repülőtéren megrendezendő sport napon. Fuss, kerékpározz, sétálj, vagy próbáld ki a nordic walkingot! terepfutást választóknak  az alábbi 3 távot javasoljuk: kezdők részére 3 vagy 7 km, középhaladók részére 14 km, tapasztalt futóknak 21 km. Azoknak, akik szívesebben futnak csapatban, a 21 km váltófutást ajánljuk 3 fős csapatok részére. Aki azért jön, hogy a tájban gyönyörködve kellemesen eltöltsön egy napot, ajánljuk a 11 km-es és 23 km-es séta- ill. nordic walking túráinkat. Az útvonal többnyire a budai hegyeken átvezető varázslatos turista útvonal. Kerékpározók, figyelem! Résztvehettek a 42 km-es 9. Buda Mountain Bike maratonon (sport kategória), indulhattok a 21 km-es távon (hobby kategória), a 10 km-es távon (turista kategória), és a gyerekek indulhatnak a Diák Kupán (1 km). Csatlakozz az Olimpiai Fáklyafutókhoz és a Team Heart-hoz! Részletek itt vagy a Facebookon.
Újdonság: Gyűjts kilométert jótékony célra - kattints és regisztrálj! Megérkezett a legújabb forradalmi modell Magyarországra: a jótékony célú kilométer gyűjtés - egy egyszerű kattintással! A Samsung Olimpiai Zöldfesztiválon a futással, sétával, kerékpározással megtett kilométereket egy kiválasztott cél támogatására regisztrálhatjuk. A 2012. április - november közötti kilométer gyűjtés a Team Heart kezdeményezése. Az év végén egy szponzornak "értékesítjük"  az összegyűjtött kilométereket, és a bevételt egyenlően elosztjuk súlyos fizikai és értelmi fogyatékos kisgyermekekkel foglalkozó jótékonysági szervezetek között . Kérjük, kattints a következő linkre, és regisztráld teljesítményedet. Számlálónk egy egységes rendszer egy soknyelven beszélő világban. Előre is köszönjük, hogy csatlakozásoddal segítesz a jótékony futást, mint vezető adománygyűjtő modellt bevezetni Magyarországon.

Az eseményre a Wink Maraton és Félmaraton keretében kerül sor a Balaton csodás déli partján, Siófokon.A versenyen nyolc kis Csemetét is láthatunk majd, akik a verseny utolsó 50 méterén csatlakoznak a Csemete Alapítvány futóihoz.Partnereink a jótékony futásban: Magyar Speciális Olimpiai Szövetség (MSOSZ), SON Ügynökség, Team Heart - Csemete Alapítvány.Regisztrálni lehet magyarul és angolul: http://www.winkmaraton.com/eng.seedlingtrust.orgwww.seedlingtrust.orgwww.facebook.com/partofteamheart

Adományozás

Bármilyen összegű pénzbeli támogatást, illetve önkéntes munkát szívesen veszünk. Több lehetőséget
is kínálunk az alapítvány munkájának segítésére.

Adományozok

UNKNOWN BLOCK ERROR
A(z) 'newsletter' modul nem ismert a rendszerben. Távolítsa el vagy javítsa meg ezt a blokkot, vagy telepítse a 'newsletter' modult.
<title>Hírlevél</title><direction>2</direction>